CAD+INFORM

CAD+Inform Kft. Építőmérnöki tervező rendszerek üzletágának bemutatása

A CAD+Inform Kft. közel 30 éve van jelen a hazai számítógépes grafikus mérnöki-műszaki szoftverpiacon és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások területén.

Cégünk megalapítása egybeesett a korszerű CAD rendszerek magyarországi megjelenésével, aminek elterjesztésében a CAD+Inform Kft. is jelentős szerepet vállalt. Az amerikai Autodesk képviseletében több AutoCAD alapú szakmai tervező rendszer hazai piacra történő honosítását végeztük el, illetve saját fejlesztésű hiánypótló építőmérnöki alkalmazásokkal egészítettük ki a CAD-es kínálatot. AutoCAD alapú saját tervező rendszerünkkel 1993-ban elnyertük az év AutoCAD alkalmazásfejlesztője címet is.

A kezdés utáni időszakban, a korábbi fejlesztői múltunk és a folyamatosan fejlődő ügyfélkörünk összetételének alakulása alapján, egyre inkább az építőmérnöki tervező rendszerek kerültek a figyelmünk fókuszába. Ezt megerősítette az is, hogy az általános AutoCAD mellett az ezredfordulóra megjelentek a szakma specifikus vertikális tervező szoftverek, amelyek között dinamikusan fejlődtek az építészeti-, építőmérnöki-, geodéziai- és a digitális térképészeti rendszerek, ez utóbbi által előre vetítve a térinformatika megerősödését is.

A kétezres évekre érezhetően megnövekedett Autodesk-es építőmérnöki CAD alapszoftver értékesítésünk mellett, nem hanyagoltuk el a saját rendszer fejlesztéseinket sem, amit az alapszoftverek fejlődése miatt jelentősen átstruktúráltunk. Kifuttatva a korábbi építész-, és statikai CAD fejlesztéseinket, elindítottuk a közműtervező rendszerünk fejlesztését. Ennek első tagja a C+I gázhálózat tervező rendszer lett, ami mellé hamarosan jöttek az ivóvíz-, és a csatorna hálózat tervező modulok. Majd később a felszíni csapadék vizek elvezetése, és az ezekkel kapcsolatos áramlás szimuláció is. A C+I Közmű tervező rendszer mára már kiemelt helyet foglal el az építőmérnöki tervező szoftver kínálatunkban, ami önálló piaci termékként mostanra már standard eszközzé vált a hazai a közműtervezők körében. 

Az ezredforduló után, de különösen a kétezer tízes évektől kezdve az általunk forgalmazott Autodesk építőmérnöki szoftverek területén is jelentős változások történtek. Új szoftverek jelentek meg az új technikai megoldások támogatására, mint például a lézeres szkennelés, a pontfelhő feldolgozás, az általánossá vált szakmaközi konzultáció és adatcsere, a projekt támogatás, és a BIM alapú megoldások.

Jelentős erőfeszítéseket teszünk az új Autodesk szoftverek piaci elterjesztéséért a hazai építőmérnökök körében, és felkészülünk a várhatóan megnövekvő technológiai szolgáltatási igények kielégítésére.

A CAD+Inform Kft. tevékenysége során mindvégig igyekeztünk megfelelni a lehető legmagasabb minőségi elvárásoknak. A minőségügy kiemelt terület, amit a megrendelőink is elvárnak tőlünk. Minőségbiztosítási rendszerünket folyamatosan karbantartjuk és évente auditáltatjuk.

Egyedi szoftverfejlesztés

A CAD+Inform Kft. továbbra is jelentős szoftver fejlesztési potenciállal rendelkezik. A piacra történő közműtervező szoftver fejlesztésen túlmenően, ennek speciális jelentősége van. Gyakran keresnek minket olyan egyedi problémák megoldásával, amire a standard eszközök nem nyújtanak lehetőséget, vagy túlságosan időigényes lenne az alkalmazásuk. A CAD rendszerek tömeges használatának eredményeként előállt hatalmas műszaki vektorgrafikus adatmennyiség speciális igény szerinti feldolgozásához az egyedileg fejlesztett célszoftverek nyújtják a leghatékonyabb lehetőséget.

Oktatás

Cégünk a kezdetektől fogva fontosnak tartotta, hogy az általa értékesített CAD szoftverekhez megfelelő szinvonalú oktatást is biztosítani tudjon. A szoftver support nem helyettesíti a szoftver használatára vonatkozó tudás koncentrált átadását és begyakorlását, ezért az oktatásnak továbbra is megmarad a jelentősége. Jellemző a céges szervezésben lebonyolított zártkörű oktatási forma, ahol egy adott ügyfél munkatársai vesznek részt.

2018. Áttérés MSZ EN ISO 9001:2015 szabványrabemutatkozás

Cégadatok

Teljes név:
CAD+Inform Mérnöki, Szoftverfejlesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Rövid név:
CAD+Inform Kft.
Alapítás éve:
1992
Székhely:
4032 Debrecen, Tarján utca 71/B.
Telephely:
4031 Debrecen, István út 6. 1. em.
Cégjegyzékszám:
Cg.09-09-001484
Adószám:
10746758-2-09
Főtevékenység:
6201 '08 Számítógépes programozás


bemutatkozás

Cégügyek

Cégügyek, cégvitel, szerzõdések:
Csige Sándor
Könyvelés, költségvetési kapcsolatok:
Mikola Károly
Cég adminisztráció:
Hodosi-Nagy Patrícia