Letöltések

Revit brossúra

letöltés

Revit rendszerkövetelmények

Revit

Épületinformáció-modellezésre kifejlesztve

A Revit egy épületinformáció-modellezéshez készült szoftver, amely támogatja a több szakágat is felölelő tervezési folyamatot az együttműködések során. Hatékony eszközei lehetővé teszik az intelligens modellalapú megközelítést az épületek és az infrastruktúraprojektek tervezése, kivitelezése és kezelése során. Egységes, koordinált és teljes modellalapú épületterv és -dokumentáció állítható elő.

Kifejezetten az egyes szakágak igényeihez kialakított eszközök

Építészeti tervezés

Az ötletek a koncepciótervtől az építési dokumentációig ugyanabban a szoftverkörnyezetben kezelhetők. Optimalizálható az épületteljesítmény, és lenyűgöző látványtervek hozhatók létre.

Szerkezettervezés

A szerkezettervezéshez szükséges egyedi eszközök használatával intelligens szerkezetmodellek hozhatóak létre az épület egyéb alkotóelemeivel összhangban. Kiértékelheti, az elemek megfelelnek-e az építési és biztonsági előírásoknak.

Gépészeti, villamossági és épületgépészeti (MEP) tervezés

Az intelligens modell által koordináltan és egységesen biztosított információknak köszönhetően a MEP épületrendszerek nagyobb pontossággal, az építészeti és szerkezeti alkotóelemekkel nagyobb összhangban tervezhetők meg.

Kivitelezés

A kivitelezhetőséget és a tervezői szándékot még a kivitelezés megkezdése előtt kiértékelheti. Behatóbban megismerheti az eszközök, módszerek és anyagok használatát, és mindezek összefüggéseit.

További részletek a termékről >>

Kérje ajánlatunkat
Próbaverzió letöltése

Szolgáltatások

Építészeti tervezés

Koncepciótervezési eszközök állnak rendelkezésre, melyekkel vázlatokat, szabadformájú modelleket és tömegtanulmányokat készíthet. Optimalizálhatók az épületteljesítmények az által, hogy együttműködik a szoftver az Insighttal.
Építészeti elemek adhatóak az épületmodellekhez, például falakat, ajtók, ablakok, részegységek.Ezen módszerek megkönnyítésére pontfelhőeszközök is rendelkezésre állnak. A lézerszkenneléssel készült adatokat közvetlenül az épületinformáció-modellezési folyamathoz kapcsolhatja a valóban megépült állapotot tükröző modellek létrehozásához. A Revit továbbfejlődött a falgeometriák tekintetében, akár elliptikus falakat is létrehozhat. A tervezési teljesítmény nagy mértékben nőtt az új eszközök által. Lehetősége van PDF alávetítésre, emberek haladási útvonalának tervezése, cimkék jegyzékek és nézetek szűrése magasság szerint, így egyszerűbb a Tulajdonságok paletta elemeinek használata.
Mind ezeket 3D-s, lenyűgöző látványtervekkel prezentálhatja. Emellett akár felhőalapú renderelést is végezhet: fotorealisztikus látványterveket hozhat létre kiegészítő szoftver nélkül.

Szerkezettervezés

A fizikai tervező és elemző modellel létrehozhatunk elemeket a koordinációhoz és a dokumentációhoz majd egy társított elemző modellt a szerkezeti elemzéshez. 3D-s vasalásterveket állíthat össze monolit és előre gyártott betonszerkezetekhez. A kötéseket a Revit szoftverben elérhető különféle parametrikus acélösszekötők segítségével vagy egyéni acélkötések létrehozásával magasabb szintű részletességgel modellezheti.Ezekről pedig pontos és részletes szerkezeti dokumentációt készíthet és az eredményeket integrálhatja BIM-folyamatokba. Lehetősége van CAM exportálásra, mely összekapcsolja a monolit és az előregyártott betont felhasználó projekteket az automatikus gyártási folyamatokkal. Az új Revitben tovább fejlődött a vasalásmásolási, a mozgatási és a feliratozási logika. 
A szerkezettervezéshez a Dynamo biztosít eszközöket, amelyekkel egyszerűen hozhatóak létre a szerkezetek. Valamint a Revit az Advance Steel szoftverrel is együttműködik, mely biztosítja a folyamatos BIM munkafolyamatot az acéltervezéstől a gyártásig.

Gépészeti, villamossági és épületgépészeti (MEP) tervezés

A Revit az épületgépészeti tervezést is teljesen lefedi. Összetett csatorna- és csőrendszereket tervezhet, melyeket gépészeti tervezési tartalommal modellezhet le. Teljes körű elektromos rendszereket tervezhet, modellezhet, dokumentálhat. Nyomon követheti az elektromos terheléseket a közműtervező rendszeren keresztül. Ezek mellett vízgyűjtőket hozhat létre és számos épületgépészettel kapcsolatos eszköz áll rendelkezésre. A legújabb verzió továbbá lehetővé teszi az átvezető csavarokon keresztül összekapcsolt elektromos panelek létrehozását, valamint egyszerűbbek és érthetőbbek lettek az elektronikai dokumentációk.
Az Insight segítségével a tervezés ezen szakaszát is optimalizálhatja. 

Kivitelezés

Betekintést nyerhet a tervmodellek kivitelezésébe. A falrétegek és a beton öntvények feloszthatóak és szerkeszthetők, valamint gyártási rajzokat is készíthet. Ezeket a modelleket feltöltheti közvetlenül a BIM 360 Glue szoftverbe és szinkronizálhatja a BIM 360 Layout alkalmazással. Megtekintheti, valamint megoszthatja a pontkészleteket. A szoftver továbbá együttműködik a Nasiworks-el. Szabadon importálhatunk és exportálhatunk 2D-s tervlapokat AutoCAD-ből/be. Kapcsolódhat továbbá az Advance Steel szoftverhez az acél-részletrajzolási és acélgyártási feladatok elvégzése érdekében.