Autodesk szoftverek

 Licenc típusok  |  ÁgazatokFelhasználási módRendszerkörnyezet

 

Licenc típusok

Subscription  |  Előfizetés  

Az Autodesk-termékekre való előfizetés rugalmas felügyeletet és nagyobb mértékű hozzáférést biztosít az eszközökhöz és technológiákhoz, emellett betekintést ad a felhasználók és az üzletmenet jobb kezelésébe.

  • Legújabb és a korábbi verziók használata - A legújabb fejlesztésekhez, valamint a szükséges korábbi verziókhoz való széleskörű hozzáférés révén megőrizheti versenyképességét.
  • Bárhonnan elérhető szoftverek - Bárhol letöltheti és használhatja az Autodesk-szoftverek aktuális és korábbi verzióit – otthon, a munkahelyén vagy útközben.
  • Integrált együttműködés - A munkafolyamatokba épített megosztási képességekkel az egyének és kisebb csapatok zökkenőmentesen együttműködhetnek.
  • Műszaki támogatás - Ha szüksége van rá, vegye igénybe az Autodesk támogatását – választhat a csevegéses, telefonos vagy online támogatás közül (angol nyelven).
  • Rugalmas felügyelet - Az üzletének megfelelő módon kezelheti a felhasználókat, a költségeket és a termékeket.
  • Adminisztratív eszközök - Egy helyen keresheti és kezelheti a felhasználókat, szoftvereket, kifizetéseket és frissítéseket – az Autodesk Account-fiókban. Az Autodesk asztali alkalmazásból letöltheti a kívánt termékeket.
  • Termékbiztonság - Számíthat az Autodesk biztonsági szakértőire, hogy a legújabb biztonsági frissítések és javítócsomagok elérhetővé tételével mindig segítenek eszközeit biztonságban tartani.
  • Rugalmas időtartamok - Jelentős kezdeti befektetés nélkül is kipróbálhatja az új eszközöket. A választott időtartam alapján fizethet, így jobban kezelheti szoftver- és költségvetési igényeit.
  • Felhőponthasználati jelentés - Követheti és optimalizálhatja vállalata felhőpontköltéseit a használat alapú fizetéssel elérhető szolgáltatásokért.
  • Költségvetés-tervezés - Az előfizetési költségek áttekinthetőek és előrejelezhetőek, így könnyebbé válik a szoftverköltségek elszámolása közvetlenül az ügyfélprojektekben, illetve a jövő előrejelzése.

 

Maintenance Plan  |  Örökös licenc éves szoftverkövetéssel

2016. augusztus 1-től az Autodesk szoftverei kizárólag előfizetés keretében érhetők el,  új állandó licencek vagy Maintenance Plan követések a továbbiakban nem vásárolhatók meg.

A jelenleg Maintenance Plan követéssel rendelkező ügyfelek továbbra is részesülnek annak korábbi előnyeiben, ameddig folyamatosan megújítják a követést.

 

Legacy  |  Örökös licenc szoftverkövetés nélkül  

Abban az esetben, ha valaki nem hosszabbítja meg Maintenance Plan előfizetését, megtarthatja az utoljára letöltött szoftververziót, de a Maintenance Plan előnyei közé tartozó korábbi verziók használatát már nem veheti igénybe. Az így megmaradt örökös licenc (Legacy licenc) már a későbbiekben nem frissíthető újabb verzióra.

Javasoljuk a Legacy licenc telepítőkészletének elarchiválását, mert az Autodesk egy idő után nem fog letölthető linket biztosítani a telepítőkészlethez, csak bizonyos verziókhoz külön eljárás keretében.

 

 

Felhasználási mód

Single-user  |  Egyfelhasználós licencek

Az egyfelhasználós előfizetés jó választás azon cégek számára, ahol egy vagy több különálló licencre van szükség. Ezen egyedi licenceket egy-egy felhasználóhoz rendelhetjük hozzá. Ezen felhasználóknak megjelenik az Autodesk fiókjában a hozzájuk rendelt szoftver, innen letölthetik vagy akár egyből telepíthetik is a megfelelő alkalmazásokat akár 3 számítógépre is. Így bejelentkezhet akár a munkahelyi asztali gépén, egy laptopon vagy akár otthon is, de természetesen egyidőben csak az egyik helyen használható a licenc.

A felhasználóknak 30 naponként csatlakozniuk kell az internethez, az Autodesk azonosító ellenőrzése céljából, de a felhőszolgáltatások kivételével a szoftver offline módban is működik 30 napig. 

Bővebben >>

 

Multi-user  |  Hálózatos licencek

A hálózatos előfizetés jó választás lehet felhasználói csoportok számára, ahol az egyidejű felhasználás korlátozva van a megvásárolt hálózatos licencek számában. A felhasználóknak csatlakozniuk kell egy, a hálózatban elérhető számítógéphez, amely a licencek kiosztását felügyeli. A hálózatos felhasználás során az egyéneknek nincs szüksége bejelentkezésre.

A termék tetszőleges számú számítógépre feltelepíthető, de egyszerre, egyidőben csak a megvásárolt licencszámban használható. Ha például 6 hálózatos licencet vásárolt valaki és van 8 felhasználója, akkor mind a 8 használhatja, de egyszerre csak 6-an kapnak hozzáférést a szoftverekhez. Mivel a szoftverek korlátozás nélkül feltelepíthetők, lehetővé válik a licencek szabad elérése bárki számára a szervezeten belül.

A hálózatos licencek használatához nincs szükség internet elérésre az aktiváláshoz vagy felhasználáshoz.

Bővebben >>

 

Ágazatok

Általános termékek

A tervezést segítő általános rajzoló szoftverekkel egy korábbi generáció tervező eszközeit: a papírt, ceruzát, csőtollat, vonalzót tudjuk felváltani a számítógép képernyőjére és az egérre. Ezekkel a modern eszközökkel a tervezők gyorsan és könnyedén elkészíthetik a különböző termékek, épületek, szerkezetek technikai dokumentációit, és jobban odakoncentrálhatnak a koncepció kialakítására illetve a kreatív munkafolyamatokra.

  

 

AEC  |  Építészeti, mérnöki tervezési és kivitelezési termékek

Akár épülettervezésben, infrastruktúratervezésben, kivitelezésben vagy az ezek kombinációját magában foglaló iparágakban dolgozik, az Autodesk szoftverei között megtalálja az Önnek megfelelőt. Az építőipari szoftverek nem csak külön-külön, de egymással együttműködve is kiválóan megállják a helyüket, ami a nagyfokú kompatibilitásnak és átjárhatóságnak köszönhető.

               

 

PD&M  |  Terméktervezési és gépipari termékek

A 3D terméktervezéshez és gépiparhoz szükséges eszközök. Tartalmazza az Inventor Professional, az AutoCAD, az Autodesk Nastran In-CAD, a HSM, a Fusion 360 és egyéb szoftvereket.

              

 

M&E  |  Média- és szórakoztatóipari termékek

Teljes körű eszközkészlet az animátorok, modellezők és vizuális effektekkel foglalkozó művészek számára a szórakoztatóipari alkotáshoz. Tartalmazza a 3ds Max, a Maya, a MotionBuilder, a Mudbox és további szoftvereket.

    

Rendszerkörnyezet

A  szoftverek működését biztosító rendszerkörnyezet szoftverenként eltérő, ezért kérjük vásárlás előtt győzödjön meg arról, hogy az a munkaállomás, melyen az adott terméket használni kívánja megfelel-e követelményeknek. Ezt az alábbi linken található termékek egyedi oldalain találhatja meg.