A Lanner Witness Horizon Autóipari felhasználása

A hatékony változáskövetés döntő sikertényező az autóiparban.

Az autóipari gyártók és beszállítóik folyamatos nyomás alatt vannak, hogy csökkentsék az átfutási időket, úgy, hogy ez a költségek csökkentésével járjon. Az egyre növekvő fogyasztói igény növekedésével egyre összetettebbé és komplexebbé válnak ezek a feladatok.

Egy olyan iparágban, ahol a siker a komplex változások gyors kezelésének képességén múlik, ott a hibázás óriási kockázat lehet. Itt merülhet fel a kérdés, hogy ezeket a változásokat hogyan lehet gyorsan és biztonságosan előkészíteni, úgy hogy azok biztosan elérjék a kívánt eredményeket? A világ legsikeresebb autóipari gyártói (Ford, Nissan, VolksWagen) és beszállítói számára a Lanner prediktív digitális ikerpár technológiája egyértelműséget és magabiztosságot nyújt, lehetővé teszi a „mi lenne, ha” típusú teljes tesztelését, mielőtt időt, erőforrásokat és pénzt fordítanánk a megvalósításra.

A Lanner WITNESS Horizon technológiája az autóipartól elvárt rugalmasságot kínálja az új létesítmények tervezésétől kezdve, a gyártáson át, az ellátási lánc menedzsmentjéig, amelyhez folyamat szimulációt és optimalizálást nyújt.

Változás menedzsment

A változtatások figyelembe vétele a gyártási folyamatokba gyakran váratlan bonyolultságot okozhat és új következményeket tárhat fel. A változással járó kockázatok mérséklése érdekében az autógyártók a Lanner cég WITNESS Horizon prediktív folyamat szimulációs technológiájára építenek, hogy létrehozzák a saját gyártási vagy logisztikai folyamataik digitális ikerpárját, megvizsgálják annak működését, lehetővé téve a javasolt változtatások alapos tesztelését és kísérletezését, mielőtt elköteleznék magukat a változások végrehajtásához szükséges idővel és erőforrásokkal. A virtuális világban történő előzetes tesztelés eredményeként kapott javaslatok alapján, a döntéshozók megbizonyosodhatnak és így bízhatnak abban, hogy az új változások és beruházások meghozzák a kívánt eredményeket. Ezenkívül a szimuláció és a digitális ikerpár technológia vizuális jellege javítja a kommunikációt a szervezet egészében, biztosítva ezáltal, hogy minden érdekelt fél megértse a gyártási folyamatokat, az adatokat és azt, hogy ezek hogyan hatnak egymásra.

Új létesítmény tervezés

A Witness Horizon ideális megoldást nyújt különféle létesítmény tervek modellezésére, tesztelésére és validálására, még mielőtt bármilyen beruházás megtörténne. A szimulációs modell felhasználható különböző tervezési konfigurációkkal történő kísérletezésre, teljesítmény optimalizálására és annak elemzésére, hogy az egyes tervek alapján mi az elvárható KPI egy-egy kialakítás esetén.

A jövőt szem előtt tartva építhetjük modelljeinket és tesztelhetjük azokat, olyan szempontokat figyelembe véve, hogy hogyan fog hatni a növekedési céljaink eléréséhez és ezek a változtatások elég eredményesek lesznek-e ahhoz, hogy rugalmasan tudja kezelni az új követelmények miatt fellépő változásokat.

 

A Lanner prediktív digitális ikerpár technológiája modellezésre, tesztelésre és validálásra is használható:

  • Fényező üzem
  • Karosszéria szerelés
  • Prés üzem
  • Termelés tervezés
  • Ütemezés
  • Mérnöki folyamat fejlesztés

 

 

Forrás: https://www.lanner.com/en-gb/sectors/automotive.html