A Coca-Cola 1,7 millió £-ot spórol meg a Lanner prediktív szimulációs technológiájának alkalmazásával

A Coca-Cola a Lanner Witness szimulációs platformjának bevezetése után 18%-al növelte az elosztó központokon áthaladó termékek mennyiségét.

Azután, hogy a Coca-Cola bejelentette, hogy meg akarja kétszerezni az Egyesült Királyságbeli forgalmát (2M£-ról 4M£-ra), megkövetelte a Northampton-i palackozó és elosztó központ áttervezését és annak végrehajtását a költséghatékony és az áteresztőképesség növelése, illetve az átfutási idő csökkentése érdekében. A Coca-Cola belső projekt csapatot hozott létre, hogy a Lannerrel együttműködve elérje ezt a célkitűzést egy digitális stratégia segítségével.

 


 

A WITNESS Horizon szoftverben létrehozott prediktív modelleket használták fel, hogy elemezzék a különféle működési ciklusoknak megfelelően előálló forgalmi trendeket, műszakrendeket, és a kamionok rakodási konfigurációit. Az aktuális folyamatok és a műveletek részletesebb megértése kulcsfontosságú eleme volt a fejlesztési projektnek, amely számos bepillantást engedett abba, hogyan lehetne a legjobban kihasználni a rendelkezésre álló tereket és hogyan lehetne a fejlesztési pénzeket a legkritikusabb területekre összpontosítani. Ezután fejlesztési ötleteket és lehetőségeket valósítottak meg a digitális ikerpárral, a virtuális világban, hogy kockázatmentesen teszteljék és elemezzék hatékonyságukat, még mielőtt bármilyen kötelezettséget vállalnának a való világban.

A meglévő tevékenységeink szimulálásával azonosíthattuk a kulcsfontosságú szűk keresztmetszeteket és kialakíthattuk az optimális sávok és parkolóhelyek kombinációját az elosztó központ számára. Mindezt azért, hogy a központ megbirkózzon a többlet mennyiséggel és mindeközben csökkentse az üzemeltetési költségeket 1,7 M£-ra.

Danny Clark, a projekt műszaki vezetője elmondta, hogy a szimulációk mennyire nélkülözhetetlenek az üzleti stratégia szempontjából és a Coca-Cola mostantól a szoftver segítségével fogja értékelni a jövőbeni új döntéseit.

„Megpróbáltuk kidolgozni, hogyan lehetne maximalizálni az átviteli hatékonyságot a meglévő adatok felhasználásával, de gyorsan megállapítottuk, hogy ez nem releváns a hely sajátosságainak szempontjából ” - mondta. „A Lanner csapata körülbelül öt hónapot töltött velünk a projekt elejétől a végéig. A prediktív digitális ikerpár felhasználta az előző év összes letárolt adatát és ezek segítségével meg tudtuk nézni, hogyan is működnek a folyamatok minden nap, óráról-órára. Ez lehetővé tette számunkra, hogy pontosan felmérjük, hol tudnánk hatékonyabbá tenni a jelenlegi folyamatainkat. Elkezdtük tervezni a gyár jövő évi bővítését és biztosak vagyunk benne, hogy újra használni fogjuk a Witness szoftver nyújtotta támogatást, annak lehetőségeit.”

 

 
 
Forrás: https://www.lanner.com/en-us/insights/news/coca-cola-enterprises-saves-17m-using-lanner-software.html