Új logisztikai központ tervezése

A tervezett új postai logisztikai központ feladata a francia főváros több kerülete postai és egyéb küldemény forgalmának a kiszolgálása, és a meglévő logisztikai központok tehermentesítése volt. A tervezőknek nagy biztonsággal kellett előre látniuk a központban majdan lezajló folyamatokat, hogy a működés zavartalan legyen és beváltsa a hozzá fűzött reményeket.

Gondot jelentettek a zsúfolt kerületben rendelkezésre álló hely fizikai korlátai, ami nagyban befolyásolta a kialakítandó belső elrendezést is. A funkcionális működéshez meg kellett találni a legmegfelelőbb elrendezést, illetve az arányos méretezést. Külön problémát okozott annak kialakítása, hogy az új központ hogyan illeszkedjen a városrész forgalmi rendjéhez. Hol legyenek a behajtás és a kihajtás pontjai, illetve milyen átbocsátási jellemzőkkel kell rendelkezniük. További kérdés volt, hogy milyen utcák és milyen útvonalak biztosítják majd a legjobb kapcsolódást a többi logisztikai központhoz, és a postai hivatalokhoz.

Az elkészült szimulációs elemzések elegendő információval szolgáltak a tervező cégek számára, akiknek aztán ennek megfelelően kellett kialakítaniuk az építészeti és technológiai terveket. A kommunikációt nagyban támogatta a térbeli, renderelt 3D megjelenítés is.

Logisztika_Kép01

 

Logisztika_Kép02